7 antwoorden die je inspireren om nog meer te ondernemen

7 antwoorden die je inspireren om nog meer te ondernemen

Bart Jenezon heeft in de afgelopen vier jaar aan 1000 ondernemers zijn 1nspiring Day workshop gegeven. Wij zijn er achter hoe aanstekelijk zijn enthousiasme werkt en geven 2 GRATIS kaarten weg voor zijn 1nspiring Day op 14 juli in Amsterdam (opgeven kan onderdaan de blog). Maar wie is Bart en wat kan hij voor jouw onderneming doen? Hij vertelt het je aan de hand van onze 7 vragen:  

Waarom moest 1nspiring er komen?

“Sinds 2011 ben ik actief mijn carrière als business consultant gaan vormgeven. In de jaren ervoor heb ik me eigenlijk over de kop gewerkt met zowel zakelijk als privé uitkomsten die je niet nastreeft als ondernemer. Ik wist inmiddels heel goed hoe het niet moest en ben opnieuw gaan bouwen. Een van de activiteiten waar ik altijd energie van kreeg waren de zogenaamde pizzasessies met een krat bier; brainstormen en samenwerken om een probleem of uitdaging met elkaar te tackelen. Eigenlijk ben ik gaan bedenken hoe ik daaromheen mijn werk kon creëren In 2014 heb ik 1nspiring opgericht.”  

Wat aan ondernemen fascineert je?  

“Binnen het ondernemen in het algemeen word ik erg blij van met mensen samenwerken. Kijken hoe je elkaar kunt versterken. Ik zeg altijd 1 + 1 is 11 of 1+1+1=111. Uitkomsten die je samen neerzet, geven zoveel meer mogelijkheden dan wanneer je het alleen probeert te doen. Inspiratie is hierin de rode draad en drijfveer. Die inspiratie is, net als in de liefde, niet gegarandeerd of vanzelfsprekend. Je hebt het niet met iedereen, soms werkt het en soms werkt het niet. Relaties moet je onderhouden en verdiepen, doorgaan waar anderen stoppen.

"Ondernemerschap is daarnaast hét middel om de wereld naar je hand te zetten, voor jezelf en voor elkaar, om er wat moois van te maken voor nu en in de toekomst. En eigenlijk zouden meer mensen dat mogen doen." 

Sustainability is iets waar we mee bezig zijn als ondernemers. Hoe zie jij dit?  

“In dit tijdperk zitten we als mens in een transformatie. We maken een verandering door waarin we zullen moeten leren met onze planeet om te gaan. overstijgt landgrenzen en dus het economische en politieke systeem, daarom is het juist zo lastig. Fred Kofman noemt dit in zijn boek "Conscious Business" waarin hij onder andere beschrijft hoe je eerst moet leren tot jezelf te komen - I - dan tot elkaar - WE - en dan tot het bestaan in het algemeen –IT- ; dus de transformatie van I, We naar IT. Wellicht is dit wat filosofisch maar dat is wel waar het om gaat, voor jou als mens en ondernemer, dat geldt dus ook voor je onderneming.”  

Wat doet een inspiratiesessie?

“Een inspiratiesessie is een succes als ondernemers er wat uitgehaald hebben. Hebben ze een stap kunnen zetten? Hebben ze nieuwe inzichten gekregen? Konden ze iets voor een ander betekenen? En ja, wat je dan ziet gebeuren, dat kun je zelfs voelen. Daarom doe ik ook niet aan hard-selling, maar probeer ik onze potentiele partners en cliënten een ervaring te bieden die zo aanstekelijk is dat je ermee verder wilt. En het leuke is dat die ervaring door hun zelf wordt gecreëerd. Na afloop is er een goede spirit. Dat is 1nspiring.”  

Aan het eind van de inspiratiesessie maak je een business actieplan. Welke elementen zitten hier sowieso in?  

"Onze methode is opgebouwd uit wereldwijd toegepaste modellen uit business ideation en business development. We hebben de belangrijkste modellen als the golden circles van Simon Sinek, customer development van Steve Blank en value proposition design als destillaat uit het business model canvas van Alex Osterwalder samengevat en geïntegreerd in één simpel model. Juist de eenvoud en het gebruiksgemak maakt dat het zo effectief is en werkt, ongeacht de achtergrond, opleidingsniveau of bedrijfsomvang. We hebben inmiddels cases gedaan met één ton euro in het rood tot aan 100 miljoen."

Het is marketing maand bij de Ondernemersbende, hoe komt dit aan bod in de training?  

“Onze aanpak pakt de klassieke ondernemersvragen aan die cruciaal zijn voor succes. Wat is de basis waar het omgaat? Hoe wordt die basis in de praktijk gebracht en bewezen? En hoe ga je dat vervolgens verder grootmaken of uitbouwen? Marketing is daarin natuurlijk heel belangrijk. Wat is jouw verhaal? Kunnen we ons als gebruiker, fan of klant daarmee identificeren? En hoe breng je dat vervolgens onder de aandacht?”  

Wat is het voordeel van een dag t.o.v één op één coaching?  

“Een op een coaching kan heel waardevol zijn voor jou als ondernemer. Ik heb eigenlijk altijd wel iemand om me heen die mij op een of andere manier coacht. Soms is dat een mentor of adviseur en soms een vriend. In bepaalde hoogstpersoonlijke gevallen is een coach heel erg belangrijk. In heel veel gevallen kan iedereen eigenlijk wel een rol vervullen. Met 1nspriring stimuleren we je te delen wat jij wilt, wat je niet kunt, waar je moeite mee hebt, wat je anders zou willen zien. We aanvaarden de werkelijkheid, piepen niet om het piepen, zoeken de juiste mensen om ons heen waarmee we willen winnen, maar ook kunnen lachen als het mis gaat, want zo simpel blijkt het in de werkelijkheid dan ook weer niet te zijn.”

Laat aan de Ondernemersbende weten waarom jij GRATIS naar de 1nspiring workshop in Amsterdam wilt t.w.v. € 50,00 en stuur een mailtje naar: contact@ondernemersbende.nl

Robin koffie

Robin Masereeuw

r.masereeuw@gmail.com

Gerelateerde Artikelen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties! Wees de eerste die een reactie plaatst.

Laat een reactie achter

Let op: Als je niet bent ingelogd, kan je je reactie niet meer wijzigen of verwijderen