Momboss

Momboss

De definitie van momboss is: een moeder die niet in loondienst is, maar voor zichzelf werkt. Het maakt daarbij niet uit of ze een eigen bedrijf heeft of freelance werk doet. Tenminste, dat is mijn definitie want in de Dikke van Dale komt het woord nog niet voor. (En beste mede-mombosses; wat mij betreft gebeurt dat wel heel snel.)

Sinds kort ben ik een echte #momboss. Ik schrijf artikelen, blogs en as we speak ook boeken en ik bouw aan een platform voor moeders en moeders to be. Voor dit platform ontwikkel ik (samen met een team) ook nieuwe concepten die aansluiten bij het doel van het online platform en daarbuiten: moeders bemoedigen. Afgelopen mei mochten we al een super cool event organiseren en in oktober is mijn eerste boek gepresenteerd. Al met al een dynamische job met een sociaal ondernemend karakter. Vooralsnog gebeurt veel vrijwillig en is het verdienmodel nog in ontwikkeling.

En ja. Dat is allemaal super vet. En tegelijk is het bikkelhard werken. Want naast eigen baas in de sociale hoek ben ik vooral ook moeder. Ik weet het, dat klinkt super cheasy, maar het blijft toch gewoon hoe het is. Misschien een beetje raar, maar juist om die reden ben ik (tijdelijk) gestopt met mijn baan in het onderwijs. Als mijn jongste zoon ziek is (en dat is hij helaas vaker dan gemiddeld omdat zijn weerstand verminderd is), dan zit er niks anders op dan m’n werk op een ander moment doen. Maar een klas vol studenten laat je niet even in de avond of op een zaterdag terugkomen. Deadlines verplaatsen is ook geen optie, maar indien nodig ’s avonds of in het weekend doorwerken wel.

Ik sta nog maar aan het begin van dit grote #momboss avontuur. En ook al klinkt de term momboss super stoer en bikkelhard, ik trek dit grote avontuur niet in mijn eentje. It takes a village to raise a child, en dat geldt ook voor het symbolische ‘kindje’: jouw bedrijf. Je hebt mensen nodig om je ideeën en dromen werkelijkheid te laten worden. Ja, ook die piloot die het vliegtuig naar een bounty-eiland naar keuze vliegt zodat jij lekker online onder die palmboom kunt gaan zitten werken valt daaronder. ;-)

Wil je snel gaan? Ga alleen. Wil je ver komen? Ga dan samen. Afrikaans gezegde 

Kinderopvang, een flexibele man, lieve vrienden, creatieve mensen waarmee ik ideeën kan uitwerken, maar ook opdrachtgevers, paying visitors op het blog en vakmensen zijn nodig om mijn ideeën en dromen uit te laten komen. Daarom ben ik zo blij met dit platform. Want het vertrouwen in mijn ideeën is er wel. Maar soms mis ik de handen die het plaatje in mijn hoofd kunnen maken. 

Ik neem je graag mee op mijn #momboss avontuur. Ik ga m’n best doen om er wat van te maken. En ik hoop je onderweg te inspireren en ook van jou te leren.

Img 5013

Daniëlle Koudijs

info@powertothemamas.nl

Daniëlle Koudijs is blogger en schrijver. Ze blogt voor de Club van Relaxte moeders en haar eigen blog Power to the Mama’s. Daniëlle haar eerste boek het ‘Kraamjournal’ voor net bevallen moeders is net uit. Tot voor kort gaf Daniëlle nog parttime les op het MBO maar zij maakte een bewuste keuze om vanuit huis te gaan ondernemen. De #momboss in haar is opgestaan en daarover zal ze schrijven voor de bende.

Gerelateerde Artikelen

Reacties (6)

 • Valerie08 november 2017

  Ik vind het mooi dat er aandacht gegeven wordt aan moeders met een eigen bedrijfje. Zo zijn velen ook begonnen. Ikzelf begon met het <a href="https://freelancer.nl/webdesigner/logo-ontwerpen">ontwerpen van een logo</a> voor klanten en dit werd iets moois, maar pas jaren later. Ben benieuwd of hier nog meer artikelen over komen, een reeks ofzo? Ik vind het ook echt stoer, zo een momboss :)

 • Daniëlle29 november 2017

  Hoi Valerie! Je gaat als het goed is maandelijks een column van mij voorbij zien komen. Stay tuned! Groeten Daniëlle

 • Renate 01 december 2017

  Leuk dit Danielle! Ik als zakenmam, sluit me lekker aan bij mombosses!! ;-)

 • Mataninny20 augustus 2018

  Where To Buy Pyridium Medication Cod Only Store Propecia Dutasterida <a href=http://cheapciali.com>cialis tablets for sale</a> Discount Viagra Fast Shipping Kamagra Canada Online

 • exotijetuux06 oktober 2018

  http://doxycycline-cheapbuy.site/ - doxycycline-cheapbuy.site.ankor <a href="http://onlinebuycytotec.site/">onlinebuycytotec.site.ankor</a>

Laat een reactie achter

Let op: Als je niet bent ingelogd, kan je je reactie niet meer wijzigen of verwijderen