#momboss in balans

#momboss in balans

Momboss, wat is het eigenlijk een stoere term. Het klinkt alsof je de wereld aankunt, door die titel. Het creëert bij mij in ieder geval een bepaalde verwachting. Nou zijn veel moeders door het moederschap sterker, flexibeler en moediger dan ooit. Maar we zijn echt niet altijd zo stoer. Ik niet in ieder geval.

Vrijheid

Ondernemen en moederschap is een prachtige combinatie. Je kunt je eigen tijd indelen, binnen schooltijden werken, flexibel zijn als de kinderen ziek zijn. Een avondje (of nacht) doorwerken en een dagdeel in het weekend pakken om alles bij te werken behoort ook tot de mogelijkheden. Vrijheid klinkt door al deze dingen heen.

Eerlijk gezegd voel ik me echt niet altijd zo vrij. Want hoe dan ook, moet het werk gedaan worden. Als ik ziek ben, is er geen collega die mij kan waarnemen. En als ’s avonds achter m’n laptop mijn ogen dichtvallen en mijn vingers onleesbare teksten produceren, is er geen opdrachtgever of uitgever die daar blij van wordt.

Werkdruk

Regelmatig heb ik last van druk op mijn schouders, omdat veel op mij aankomt als het gaat om Power to the Mama’s. Werknemer zijn in een bedrijf of organisatie is wat dat betreft een stuk makkelijker. Als je vrij neemt, ben je over het algemeen echt vrij, als je ziek bent, blijft je werk liggen tot je er weer bent. En als er grote dingen zijn, kunnen collega’s vaak iets betekenen. Natuurlijk kan het zijn dat je dan een keer op een avond een paar uurtjes extra werkt om weer bij te zijn. Maar als je als ondernemer ‘extra’ moet werken, kost het je gewoon ook echt extra. Een dag van je eigen tijd of een dag waarop je geen andere opdracht kan doen. Dat frustreert mij als dat gebeurt. En dat heeft weer invloed op hoe ik mij voel, wat weer doorwerkt in mijn gezin. 

Daar is hij weer: balans

Als (werkende) moeder is en blijft het zoeken naar balans. Het leven met kinderen is onderhevig aan veranderingen. Veel moeders hebben het gevoel 24/7 ‘aan’ te staan. Let’s get real: zeker met jonge kinderen wordt er ook continu een beroep op je gedaan. En er is altijd werk in- en om huis te doen. (Ik doe daarom regelmatig gewoon m’n ogen dicht zodat ik de vieze ramen en het rondslingerende speelgoed niet zie.) Als je dan ook nog merkt dat je druk ervaart door je eigen bedrijf of enorm veel van jezelf verwacht, kan het teveel worden. Menig mama is je voorgegaan met een burn-out.

Faith Mama

In de Faith Mama workshops die ik geef, hebben we het over het vinden van balans. We kijken naar wie jij bent en wat je belangrijk vindt. Vanuit daar gaan we aan de slag en onderzoeken we alles wat je doet ook echt door jou gedaan moet worden. Waar de balans doorslaat. Het belangrijkste in die workshops is dat we niet stoer doen, maar eerlijk en kwetsbaar durven zijn. Want alleen dan kun je een realistisch beeld vormen.

Eigenlijk zou ik die workshop moeten ombouwen voor mombosses. Zodat we vol vertrouwen en geloof in onszelf, ons bedrijf en ons gezin kunnen runnen. Iemand interesse?

Foto: Pixabay

Img 5013

Daniëlle Koudijs

info@powertothemamas.nl

Daniëlle Koudijs is blogger en schrijver. Ze blogt voor de Club van Relaxte moeders en haar eigen blog Power to the Mama’s. Daniëlle haar eerste boek het ‘Kraamjournal’ voor net bevallen moeders is net uit. Tot voor kort gaf Daniëlle nog parttime les op het MBO maar zij maakte een bewuste keuze om vanuit huis te gaan ondernemen. De #momboss in haar is opgestaan en daarover zal ze schrijven voor de bende.

Gerelateerde Artikelen

Reacties (4)

 • Laura06 maart 2018

  Wat leuk zo'n workshop! Ga je hem ook nog aanbieden via de Ondernemersbende? Dat is wel ook echt een dienst als "product" toch?

 • Daniëlle06 maart 2018

  Wat mij betreft wel Laura! :-)

 • Money Loan 10 oktober 2018

  short term loans direct lenders <a href="https://creditloansguaranteedapproval.com">online bad credit loans</a> bad credit loans direct lenders <a href=https://creditloansguaranteedapproval.com>poor credit loans</a>

 • Get A Loan 13 oktober 2018

  loan mart <a href="https://creditloansguaranteedapproval.com">loans 2017</a> credit loans guaranteed approval <a href=https://creditloansguaranteedapproval.com>no credit loans</a>

Laat een reactie achter

Let op: Als je niet bent ingelogd, kan je je reactie niet meer wijzigen of verwijderen