Veelgestelde vragen

Algemeen

Wat is de Ondernemersbende?

De Ondernemersbende is een online platform dat groei bij ondernemers stimuleert en het uitbesteden en inhuren van talent faciliteert.

Hoe werkt de Ondernemersbende?

Op het platform bieden kleine ondernemingen diensten aan op productniveau. Dus geen designer per uur maar een logo, en geen jurist maar een aandeelhoudersovereenkomst. Voor een vaste prijs. Concreet, zonder poespas en met onafhankelijke reviews van andere ondernemers. Bekijk de "Hoe werkt het" pagina voor meer informatie.

Hoe bied ik mijn diensten aan?

Je kan je diensten op het platform van de Ondernemersbende aanbieden. We vragen je dit op productniveau te omschrijven. Meld je aan en klik op "aanbieder worden" rechts bovenin de pagina en doorloop de stappen.

Wat betekent 'op productniveau’?

We bedoelen daarmee dat je jouw dienst als een product aanbiedt aan de klant. Dus met een vaste prijs en met de omschrijving van het proces. Een voorbeeld: LOGO | Ontwerp bedrijfslogo - Om een bedrijf te kennen of te onthouden heb je een naam nodig en als je er ook nog een plaatje bij hebt, wordt het nog een stuk gemakkelijker. Vergelijk het met een persoon. Als je iemands gezicht kent, zul je die persoon beter onthouden. Kortom: een logo is eigenlijk het gezicht van een bedrijf. Ben je op zoek naar een mooi logo voor je bedrijf? John Twerper gaat samen met je een kop koffie drinken om een concept uit te denken, waarna hij voor je aan de slag gaat. Hierna krijg je binnen een week de eerste opzet. Daarop volgen drie online feedback momenten en binnen een maand heb je een mooi logo voor je onderneming. €500

Wat als mijn product niet verkoopt?

Je draagt een percentage af vanaf je eerste opdracht, zolang je nog geen klanten hebt, kost de Ondernemersbende je niets. Wij vragen bij de eerste opdracht die via het platform loopt 8 procent van de omzet. Daarna gaat dat percentage omlaag naar 6 procent. Als het bij één verkoop blijft kunnen we met je meekijken waar het aan ligt. Misschien is je prijs te hoog/laag of je omschrijving niet duidelijk genoeg. Je kan te allen tijden je aanbod aanpassen.

Wat als een samenwerking niet verloopt zoals gehoopt?

Halverwege een opdracht vragen wij of een klant nog tevreden is, d.m.v. een simpele mail met :) of :( te beantwoorden. Mocht de klant niet tevreden zijn, dan vragen we of opdrachtnemer contact opneemt met de opdrachtgever om erachter te komen wat er gedaan kan worden om dit op te lossen. We zijn allemaal ondernemers, dus wij gaan er vanuit dat jullie eerst het zelf proberen op te lossen. Als jullie er uiteindelijk samen niet uitkomen, dan kan de Ondernemersbende helpen bij de bemiddeling.

Wat kost het

Wat kost het om aanbieder te worden?

Als je een dienst als product wilt aanbieden via het platform vragen wij bij de eerste opdracht die via het platform loopt 8 procent van de omzet. Daarna gaat dat percentage omlaag naar 6 procent. Zolang je geen klanten hebt, betaal je dus ook niets aan de Ondernemersbende. Nadat de klus is afgerond, betalen wij je binnen drie dagen het factuurbedrag uit (met aftrek van ons percentage).

Moet ik lid zijn om iets uit te uit te besteden via het platform?

Ondernemers die iets willen kopen op het platform hoeven geen lid te worden, en betalen dus niets extra als ze iets willen inkopen/uitbesteden via het platform van de Ondernemersbende.

Wat kost het om lid te worden?

Ondernemers die iets willen inkopen/uitbesteden via het platform hoeven geen betalend lid te worden, en betalen dus niets extra’s. Ondernemers die een dienst (als product) willen aanbieden via het platform dragen een percentage per opdracht af. Wij vragen 8 procent van de omzet bij de eerste opdracht die via het platform loopt, daarna gaat dat percentage omlaag naar 6 procent.

Wat kost de Weet-Wat-Je-Vergeet-lijst?

De WWJV-lijst kost eenmalig €145,- (ex. BTW) voor drie maanden online begeleiding.

Wat kost een barter deal?

Het ruilen is in principe gratis. Tenminste, als beide producten even duur zijn. Stel dat jij een logo aanbiedt voor €500 en je wil het ruilen tegen Algemene Voorwaarden voor een website voor €1000 dan is er een verschil van €500, dit verschil dien je te betalen. Op de factuur wordt dit automatisch duidelijk. Omdat ruilen een betaling in natura is, word je een betalend lid van de Ondernemersbende voor €15 (ex BTW) per maand.

Contact & het team

Wat is het team achter de Ondernemersbende?

Laura Linschoten, Managing Partner - Laura@ondernemersbende.nl
Imke van Deelen, Partner - Imke@ondernemersbende.nl
Rajiv Manichand, IT Development - Rajiv@ondernemersbende.nl
Ad Pfennings, Advising partner - Contact@ondernemersbende.nl
Robin Masereeuw, Operationeel Manager - Robin@ondernemersbende.nl
Michaël Amir, Advisor IT Development - Contact@ondernemersbende.nl
Marjolein Schel, Editor in chief - Contact@ondernemersbende.nl

Hoe kan ik contact opnemen met de ondernemersbende?

Contact opnemen met de Ondernemersbende kan door te mailen naar contact@ondernemersende.nl of te WhatsAppen naar 06-53 61 11 92. Zoek je specifiek contact met één van de Ondernemersbende teamleden? Kijk dan onder het kopje wat is het team achter de Ondernemersbende, wie jou het beste verder kan helpen.

Werken bij de ondernemersbende: staan er vacatures open?

Momenteel zijn alle vacatures vervuld, maar we zijn altijd op zoek naar goede mensen die ons team kunnen versterken! Open sollicitaties zijn dus altijd welkom en kunnen verstuurd worden naar contact@ondernemersbende.nl.

Weet-Wat-Je-Vergeet Lijst

Wat is de Weet-Wat-Je-Vergeet-lijst?

De WWJV-lijst is een persoonlijk stappenplan dat je inzicht, overzicht en structuur biedt in de vorm van een overzichtelijke tijdlijn. Hierin staan de stappen die je kan zetten om te groeien in detail beschreven en word je gekoppeld aan interessante samenwerkingspartners. De Weet-Wat-Je-Vergeet-lijst kost eenmalig €45,- (ex. BTW) voor drie maanden online begeleiding.

Wat is de WWJV-lijst?

De WWJV-lijst is een afkorting voor de Weet-Wat-Je-Vergeet-lijst. Dit is een persoonlijk stappenplan dat je inzicht, overzicht en structuur biedt in de vorm van een overzichtelijke tijdlijn. Hierin staan de stappen die je kan zetten om te groeien in detail beschreven en word je gekoppeld aan interessante samenwerkingspartners. De Weet-Wat-Je-Vergeet-lijst kost eenmalig €45,- (ex. BTW) voor drie maanden online begeleiding. Of €245,- (ex BTW) voor drie maanden persoonlijke begeleiding met een maandelijkse face-to-face sessie.

Wat kost de Weet-Wat-Je-Vergeet-lijst?

De WWJV-lijst kost eenmalig €145,- (ex. BTW) voor drie maanden online begeleiding. Of €245,- (ex BTW) voor drie maanden persoonlijke begeleiding met een maandelijkse face-to-face sessie. Verlengbaar voor €80,- (ex BTW) per maand.

Ruilen (Barter deals)

Wat betekent barteren / barter deal?

Een Barter deal is niets anders dan ruilen. Stel, jij verkoopt een logo en je wilt graag de aangifte van je inkomstenbelasting daarvoor ruilen. Dat kan! Op het platfrom kan jij op zoek naar een boekhouder die open staat voor een barter deal. Je kan zien dat iemand open staat voor ruilen door de tekst "barter" rechts bovenin de hoek. Ook kan je filteren op de optie "staat open voor barter". Als er een verschil in de prijs van de producten is, dan wordt het verschil betaald. Dit wordt automatisch in de factuur duidelijk.

Wat kost een barter deal?

Het ruilen is in principe gratis. Tenminste, als beide producten even duur zijn. Stel dat jij een logo aanbiedt voor €500 en je wil het ruilen tegen Algemene Voorwaarden voor een website voor €1000 dan is er een verschil van €500, dit verschil dien je te betalen. Op de factuur wordt dit automatisch duidelijk. Omdat ruilen een betaling in natura is, word je een betalend lid van de Ondernemersbende voor €15 (ex BTW) per maand.

Hoe vind ik een barter deal?

Geef op de homepage aan waar jij met jouw onderneming naar op zoek bent en de mogelijkheden verschijnen in beeld. Zoek hierbij in de filters naar iemand die open staat voor een barter deal. Zo vind je gemakkelijk en snel iemand met wie je kan ruilen. Alle ondernemers die open staan voor een barter deal zijn gemerkt met "barter optie" rechts bovenin het oranje balkje.

Account instellingen

Hoe verander ik mijn emailadres?

Klik rechtsboven in het scherm op je profiel en kies voor de optie account. Je komt dan op de pagina accountinstellingen. Als je op deze pagina naar beneden scrolt vind je aan de rechterkant de optie email-adres wijzigen. Wijzig hier je mailadres en sluit af door op wijzig email te drukken.

Hoe kan ik mijn profiel aanpassen?

Klik rechtsboven in het scherm op je profiel en kies voor de optie account. Je komt dan op de pagina accountinstellingen. Op deze pagina kun je al je persoonlijke informatie aanpassen van je naam, adresgegevens, wachtwoord tot je email-adres.

Mijn account is geblokkeerd: wat moet ik doen?

Stuur een mailtje naar onze Ontwikkeling & IT specialist! Rajiv Manichand: Rajiv@ondernemersbende.nl

Hoe kan ik mijn account verwijderen?

Wanneer je je profiel op de Ondernemersbende wilt verwijderen, stuur je een mail naar contact@ondernemersbende.nl. Doordat ons systeem constant backups maakt en deze tijdelijk bewaard, kan het zo zijn dat je gegevens maximaal 4 dagen bewaard blijven. Maar voor de bezoeker is je profiel dan al niet meer te zien.

Wat doet de Ondernemersbende met mijn gegevens?

Wanneer je je aanmeldt bij de Ondernemersbende hebben we je gegevens nodig om de kwaliteit van je onderneming te checken. We nemen onze kwaliteitschecks zeer serieus, dus we vinden het belangrijk om te weten wie je bent en wat je doet. Verder hebben we bepaalde gegevens nodig, zodat jij via ons platform facturen kunt sturen naar iedereen die je producten koopt.

Ik wil mijn profiel verwijderen, hoe lang duurt het voordat mijn verzoek wordt behandeld?

Wanneer je verzoek bij ons binnen is, checken wij of er geen openstaande facturen zijn. Zodra alle betalingen zijn afgerond, verwijderen we je gegevens uit ons systeem.

Wat doet de Ondernemersbende met mijn gegevens na het uitschrijven?

Binnen 4 dagen zijn jouw gegevens definitief verwijderd uit ons systeem. Dus niks. Maar we zullen je wel missen.

Blog

Wie zijn de columnisten van de Ondernemersbende?

Marjolein Schel is freelance tekstschrijver. Ze schrijft o.a. voor tijdschriften Margriet, Libelle, Flair, Viva, Grazia en sinds kort ook voor haar eigen onderneming, online platform HTGSD.nl. Eerder werkte Marjolein 2 jaar voor mediagigant Sanoma Media als beautyredacteur, liep zij stage bij Supertrash in New York en werkte zij als hoofdredacteur bij meidenmagazine Girlscene.nl. Met de bende deelt zij haar tips.

Daniëlle Koudijs is blogger en schrijver. Ze blogt voor de Club van Relaxte moeders en haar eigen blog Power to the Mama’s. Daniëlle haar eerste boek voor net bevallen moeders komt bijna uit en de volgende concepten zijn al in de maak. Tot voor kort gaf Daniëlle nog parttime les op het MBO maar zij maakte een bewuste keuze om vanuit huis te gaan ondernemen. De #momboss in haar is opgestaan en daarover zal ze schrijven voor de bende.

Zowie Langdon is een technische ondernemer. Hij bouwt samen met zijn partner en ’t team bij Luminum Group systemen en websites voor bedrijven als Het Kieskompas en Independer. Als techneut werkt hij met de meest innovatieve en veelbelovende technologieën, en zet deze inzichten en vaardigheden in om als ondernemer mee te bouwen aan innovatie en positieve verandering.

Waar vind ik de blog?

De blog vind je door op de home pagina van de Ondernemersbende naar beneden te scrollen tot je het kopje Let's talk business tegenkomt. Klik op Lees allle artikelen om de blogs van onze columnisten te lezen.

Nieuwsbrief

Wat vind je in onze nieuwsbrieven?

Ondernemen is het leukste wat er is. Daarom sturen wij je het laatste nieuws. We vertellen je graag hoe we ervoor staan door cijfers te delen en de ervaringen van onze beste bendeleden. Zodra we cadeautjes kunnen weggeven, doen we dat. En je krijgt tips van experts en kaarten voor evenementen, zo in je inbox.

Hoe vaak krijg je post van ons?

We doen ons uiterste best om je maandelijks een nieuwsbrief te sturen. Ben je aanbieder op de Ondernemersbende? Dan kan het zijn dat je vaker van ons hoort als er updates zijn (veranderingen in de voorwaarden, nieuwe functies).

Hoe schrijf ik me uit voor de nieuwsbrief?

Onderaan de nieuwsbrief vind je altijd een link waarmee je je altijd kunt uitschrijven.

Bewaart de Ondernemersbende mijn mailadres?

Zodra jij je uitschrijft, is de mailadres definitief verwijderd uit het systeem. Dus nee. Maar we zullen je wel missen.

Overig

Is het Ondernemersbende of ondernemersbende?

Het is: Ondernemersbende! Met een hoofdletter O.

Ik ben fan! Welke hashtags kan ik het beste gebruiken?

#Ondernemersbende #Bendelid #Doewaarjegoedinbent #Besteeduitwateenanderbeterkan #WWJV